Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami
Kapustę pekińską dokładnie płuczemy i drobno szatkujemy. Dodajmy posiekaną w kostkę cebulę i mieszamy. Lekko solimy i odstawiamy na 15-20 minut. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ogórki wyjmujemy z zalewy i także ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłka oraz ogórki dodajemy do kapusty. Wlewamy olej oraz dodajemy do smaku pieprz, cukier i sok z cytryny. Starannie całość mieszamy.
![Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-ogorkami-147112.jpg)
![Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-ogorkami-147113.jpg)
![Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-ogorkami-147114.jpg)
![Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z-ogorkami-147115.jpg)