Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Surówka z kapusty pekińskiej z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobra ostra surówka, rodzinie smakowała.

Surówka z kapusty pekińskiej z porem

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z porem

 

  • 1/4 szt kapusty pekińskiej
  • 1/2 kalarepy
  • 1/2 ogórka długiego
  • 15 cm pora (część biała)
  • 150 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz, cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z porem
Kapustę pekińską oczyścić i drobno poszatkować. Pora umyć, obrać i pokroić na pół krążki, ogórek zielony obrać i pokroić na pół krążki, wszystkie składniki wymieszać razem, posolić i odstawić na 30 minut przed podaniem. Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać po pozostałych składników. Szczypiorek umyć, osaczyć i drobno posiekać, dodać do surówki. Jogurt wymieszać z majonezem i polać surówkę, do smaku dodać pieprz i cukier, wszystko wymieszać razem.

Tagi:

pory kapusta