Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty pekińskiej ze śmietaną
Rozebrać kapustę, umyć liście, odkroić twardą końcówkę. Teraz najważniejsza część zadania, kapustę trzeba pokroić w naprawdę drobną kostkę, to cała tajemnica smaku tej surówki, grubo pokrojona nie smakuje tak dobrze. Drobno pokrojoną kapustę wrzucić do miski, dodać też drobno pokrojoną w kostkę czerwoną cebulkę, zalać sokiem z połowy cytryny lub posypać kwaskiem cytrynowym i odstawić na 20 minut. Po tym czasie wlać śmietanę (kefir lub jogurt naturalny), dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i vegetą. Jeszcze raz dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut do lodówki bo najlepiej smakuje schłodzona. Przed podaniem ponownie zamieszać. Podawać do mięs, gulaszów, ryb. SMACZNEGO!