Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Surówka z kapusty włoskiej 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobra surówka do drugiego dania.

Surówka z kapusty włoskiej 2

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej 2

 

  • 1/4 główki kapusty włoskiej
  • cebula
  • duży kiszony ogórek
  • olej
  • ocet winny
  • cukier, sól
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej 2
Kapustę włoską oczyścić, poszatkować, posolić i odstawić na 30 minut ( aby zmiękła). Cebulę obrać i drobno poszatkować. Ogórek kiszony obrać ze skóry i pokroić drobno. Kapustę, cebulę i ogórek Przełożyć do miski, wymieszać, dodać troszkę cukru, skropić octem winnym i polać olejem wg. uznania. Na końcu posypać natką pietruszki drobno pokrojoną. Surówkę przygotować tuż przed podaniem.

Tagi:

kapusta