misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Surówka z kapusty włoskiej i pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać do mięs i ryb gotowanych............

Surówka z kapusty włoskiej i pomidorów

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej i pomidorów

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej i pomidorów
Kapustę pokroić w wąskie, długie paski. Pomidory (po sparzeniu i zdjęciu skórki) pokroić w ósemki, obrane ogórki –w półplasterki. Śmietanę przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Przełożoną do salaterki kapustę skropić sokiem z cytryny i lekko posolić, na wierzchu ułożyć pomidory i ogórki. Polać sosem i posypać bazylią lub koperkiem. Podawać do mięs i ryb gotowanych.