Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z kapusty z czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna surówka obiadowa z kapusty kiszonej.

Surówka z kapusty z czerwoną cebulą

Składniki:

Surówka z kapusty z czerwoną cebulą

 

  • 600g kiszonej kapusty
  • duża marchew
  • cebula czerwona
  • 3-4 łyżki oleju
  • łyżeczka cukru do smaku
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z czerwoną cebulą
Smaczna surówka obiadowa z kapusty kiszonej.Kapustę, jeśli jest zbyt kwaśna opłukać wodą, następnie lekko przesiekać na desce i wrzucić do miski. Cebulę czerwoną posiekać w kostkę, a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko wrzucić do miski ze składnikami. Składniki doprawić do smaku solą, pieprzem, połączyć z olejem. Ewentualnie dodać odrobinę cukru do smaku.

Tagi:

kapusta