Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty - z orientalną nutą
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Kapustę umyć, pokroić, wykroić głąb, poszatkować. W misce wymieszać warzywa. W rondelku wymieszać i podgrzać składniki marynaty – do rozpuszczenia cukru. Warzywa zalać zalewą, wymieszać, odstawić na minimum godzinę.
Taką surówkę możemy przechowywać w lodówce - w zakręconym słoju lub zamkniętym pojemniku/misce przez kilka dni. Przed podaniem można do surówki dodać garść posiekanego koperku.
Świetnie sprawdza się w domowych hot-dogach lub jako dodatek do skrzydełek w coli.
Taką surówkę możemy przechowywać w lodówce - w zakręconym słoju lub zamkniętym pojemniku/misce przez kilka dni. Przed podaniem można do surówki dodać garść posiekanego koperku.
Świetnie sprawdza się w domowych hot-dogach lub jako dodatek do skrzydełek w coli.