Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę myjemy ,przecinamy na pół. Kapustę kroimy drobno. Obieramy jabłko i marchewkę ścieramy na tarce na średnich oczkach. Cebulę kroimy w kostkę.
Koperek i szczypiorek drobno kroimy. Do miseczki dać majonez,śmietanę i mleko wymieszać. Warzywa przełożyć do miski doprawić solą pieprzem skropić sokiem cytrynowym.
Do warzyw dodać wymieszany sos jeszcze raz wymieszać. Surówkę można podać od razu po wymieszaniu.
Taką surówkę można podać jako dodatek do obiadu albo na kolację.
Polecam
Koperek i szczypiorek drobno kroimy. Do miseczki dać majonez,śmietanę i mleko wymieszać. Warzywa przełożyć do miski doprawić solą pieprzem skropić sokiem cytrynowym.
Do warzyw dodać wymieszany sos jeszcze raz wymieszać. Surówkę można podać od razu po wymieszaniu.
Taką surówkę można podać jako dodatek do obiadu albo na kolację.
Polecam
gusia1000