Surówka z kiszonej kapusty

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Na pewno gości na Waszych stołach, szczególnie w zimie, gdy w sklepach brak aromatycznych pomidorów, ogórków czy papryk... Zachęcam do ich przygotowania, bo zawierają dużo witamin, szczególnie kiszona kapusta.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę lekko odciskamy, aby pozbyć się nadmiaru soku. Następnie kroimy ją na mniejsze kawałki. Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na jarzynowej tarce. W misce mieszamy kapustę, cebulę, marchew i jabłko. Dodajemy olej i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.