AgusiaGda

AgusiaGda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, szybka w przygotowaniu domowa surówka z kiszonej kapusty. Bomba witaminowa. Doskonała jako dodatek do ryb - ale nie tylko.

Surówka z kiszonej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • średniej wielkości cebula
  • pół pęczka szczypiorku
  • marchewka
  • jabłko
  • 3 łyżki oleju
  • cukier i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Cebulę, marchewkę i jabłko obieramy, myjemy. Szczypior myjemy.Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do miski.Kapustę kiszoną kroimy aby nie było dłuuuuugich "nitek", przekładamy do miski.Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce(do miski).Szczypior drobno kroimy, dodajemy do reszty składników). Dodajemy olej, cukier i pieprz do smaku, dokładnie mieszamy.
Surówka z kiszonej kapusty
Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kosteczkę.
Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę w razie konieczności odciskamy aby nie dała za dużo soku. Kroimy aby podczas jedzenia nie ciągnęły się długie nitki.
Surówka z kiszonej kapusty
Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce.
Surówka z kiszonej kapusty
Jabłko obieramy, myjemy, trzemy na tarce. Dodajemy pokrojony szczypiorek, olej, cukier i pieprz. Mieszamy.