Danielp535

Danielp535

Kucharz
[Przepisów: 6]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty przepis na surówkę obiadową.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 150 g kapusty kiszonej białej
  • 150 g kapusty kiszonej czerwonej
  • 7 łyżek śmietany 18%
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kiszoną kapustę białą i czerwoną odciskamy i dość drobno kroimy. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę również obieramy, myjemy i ścieramy na tarce. Kapustę białą, czerwoną, marchewkę i cebulę przekładamy do salaterki. Dodajemy smietanę. Solimy i pieprzymy do smaku. Całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 40 minut przed podaniem.

Tagi:

kapusta