mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Surówka z kiszonej kapusty i marchwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna, zdrowa, domowa surówka z kapusty kiszonej, marchwi i jabłka

Surówka z kiszonej kapusty i marchwi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty i marchwi

 

  • 1 słoik (litrowy) kiszonej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 duże jabłko
  • 1-2 łyżki cukru do smaku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty i marchwi
Kapustę kiszoną ze słoika wyjmuję na sitko i odsączam z nadmiaru soku. Marchewkę myję, obieram, płuczę i ścieram na tarce na średnich oczkach. Jabłko myję, osuszam i obieram, ścieram na tarce na dużych oczkach. Do miski przekładam starte jabłko, marchewkę i kiszoną kapustę ze słoika. Do zawartości miski dodaję do smaku cukier i sok z cytryny, dokładnie wszystko mieszam. Doprawiam całość solą i pieprzem. Dokładnie mieszam wszystko i wstawiam do lodówki na pół godzin do schłodzenia.
Surówka z kiszonej kapusty i marchwi
Marchewkę obieram i ścieram na tarce na średnich oczkach
Surówka z kiszonej kapusty i marchwi
Jabłko myje, osuszam i obieram ze skórki
Surówka z kiszonej kapusty i marchwi
Do miski wkładam starte jabłko, marchewkę, dodaję kiszoną kapustę i cukier