wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Surówka z kiszonej kapusty Olgi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówki są uzupełnieniem dania głównego. Zazwyczaj bogate w witaminy.

Surówka z kiszonej kapusty Olgi

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty Olgi

 

  • 40 dag kapusty kiszonej
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżki oleju
  • natka pietruszki
  • cukier
  • sól
  • pieprz
  • 1 marchew

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty Olgi
Kapustę kiszoną pokroić na drobno. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do kapusty. Posypać cukrem. Cebulę obrać i pokroić na drobno. Koncentrat pomidorowy wymieszać z z olejem, przyprawić do smaku wg własnego uznania. Dodać do surówki. Delikatnie wymieszać. Pietruszkę posiekać na drobno i dodać do surówki. Smacznego.

Tagi:

kapusta