Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kiszonej kapusty z dymką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tradycyjny dodatek do obiadu

Surówka z kiszonej kapusty z dymką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z dymką

 

  • 30 dag kapusta kiszona,
  • 1 szt marchewka,
  • 1 szt jabłko,
  • 4 szt cebula dymka,
  • do smaku cukier,
  • do smaku pieprz biały

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z dymką
Marchew i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Kapustę kiszoną pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki włożyć do miski, wymieszać, przyprawić do smaku. Podawać jako dodatek do potraw.
Surówka z kiszonej kapusty z dymką
Etap 1