pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Surówka z kiszonej kapusty z olejem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

surówka z kiszonej kapusty z olejem lnianym

Surówka z kiszonej kapusty z olejem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z olejem

 

  • kiszona kapusta 500g
  • marchewka 2
  • jabłko 1
  • cebula 1 mała
  • natka pietruszka 1 łyżka
  • olej lniany 3 łyżki
  • cukier 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z olejem
Jabłko oraz marchewki trzemy na tarce jarzynowej. Cebulę obieramy i trzemy na puree. Dodajemy do jabłka i marchewki. Kapustę kiszoną odciskamy do szklaneczki (sok jeszcze się nam przyda) i dodajemy do przygotowanych warzyw. Na koniec wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. Całość polewamy olejem lnianym i przyprawiamy cukrem. Mieszamy. Jeśli surówka będzie zbyt łagodna kwasowość uzupełniamy wyciśniętym sokiem. Soku wlewamy do momentu uzyskania pożądanego smaku. Całość mieszamy i gotowe. Smacznego.
Surówka z kiszonej kapusty z olejem
JAbłko i marchewkę trzemy na tarce jarzynowej
Surówka z kiszonej kapusty z olejem
Dodajemy cebulę startą na puree
Surówka z kiszonej kapusty z olejem
Dodajemy odciśniętą kapustę kiszoną i natkę pietruszki
Surówka z kiszonej kapusty z olejem
Na koniec wlewamy olej lniany i mieszamy