Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonych i białej rzodkwi
Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć w dłoniach ze soków. Przełożyć do miski. Rzodkiew obrać i także zetrzeć na dużych oczkach i odcisnąć. Papryki umyć pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w małą kostkę. Dodać do miski. Cebulkę drobno posiekać. Rzodkiewki oczyścić z ogonków i zetrzeć na drobnych oczkach,odcisnąć ze soków. Natkę i koperek drobno posiekać. Dodać do reszty warzyw. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. W osobnej miseczce wymieszać dobrze ocet ze śmietaną i miodem. Następnie dodać majonez i także dobrze wymieszać. Przelać do warzyw i po raz ostatni dokładnie wszystko połączyć. Odłożyć do lodówki na około 30-45 minut. Dobrze smakuje z mielonymi z sałatą. Smacznego!
zbysiowa
monikaT83