monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Surówka z kiszonych i białej rzodkwi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sama byłam zaskoczona pomysłem który zakiełkował w głowie na tą surówkę ale w smaku była rewelacja! serdecznie polecam:D

Surówka z kiszonych i białej rzodkwi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kiszonych i białej rzodkwi

 

  • 4 średnie ogórki kiszone
  • 1/2 białej rzodkwi ( 150 g)
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/4 żółtej papryki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 3 rzodkiewki
  • 2 gałązki koperku
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • 1 łyżka octu z białego wina
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól,pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonych i białej rzodkwi
Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć w dłoniach ze soków. Przełożyć do miski. Rzodkiew obrać i także zetrzeć na dużych oczkach i odcisnąć. Papryki umyć pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w małą kostkę. Dodać do miski. Cebulkę drobno posiekać. Rzodkiewki oczyścić z ogonków i zetrzeć na drobnych oczkach,odcisnąć ze soków. Natkę i koperek drobno posiekać. Dodać do reszty warzyw. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. W osobnej miseczce wymieszać dobrze ocet ze śmietaną i miodem. Następnie dodać majonez i także dobrze wymieszać. Przelać do warzyw i po raz ostatni dokładnie wszystko połączyć. Odłożyć do lodówki na około 30-45 minut. Dobrze smakuje z mielonymi z sałatą. Smacznego!
Surówka z kiszonych i białej rzodkwi
ogórki i rzodkiew zetrzeć na dużych oczkach i odcisnąć soki
Surówka z kiszonych i białej rzodkwi
dodać drobno pokrojone papryki
Surówka z kiszonych i białej rzodkwi
dodać cebulę oraz starte rzodkiewki
Surówka z kiszonych i białej rzodkwi
natkę i koperek posiekać i wszystko dobrze wymieszac