msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Surówka z kwaszonej kapusty.

  • 14
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 24

Świetnie pasuje do ryb, mięs, smażonej wątróbki i wielu innych potraw.

Surówka z kwaszonej kapusty.

Składniki:

Surówka z kwaszonej kapusty.

 

  • 0,5 kg kwaszonej kapusty
  • 1 duża marchew
  • 1 jabłko
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kwaszonej kapusty.
Kapustę odcisnąć z soku, pokroić.Marchewkę i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.Cebulę drobno pokroić, podobnie szczypiorek.Wszystkie składniki połączyć, wlać oliwę,wsypać cukier i doprawić solą i pieprzem.Wymieszać i odstawić do lodówki na min.20 minut, po czym ponownie wymieszać.