Sposób przygotowania:
Surówka z kwaszonej kapusty.
Kapustę odcisnąć z soku, pokroić.Marchewkę i jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.Cebulę drobno pokroić, podobnie szczypiorek.Wszystkie składniki połączyć, wlać oliwę,wsypać cukier i doprawić solą i pieprzem.Wymieszać i odstawić do lodówki na min.20 minut, po czym ponownie wymieszać.
kinga
luna
Muzykus
asia77
Anula
Natala1210
msewka
Ja z kolei spróbuję z czosnkiem.Nigdy takiej nie próbowałam.
Doro
Alita
teresa.rembiesa
albertynka
Paola
Do tej pory z dodatkami było klasycznie : biała cebula, kminek i natka pietruszki. A dziś skorzystałam z Twojej podpowiedzi i komentarzy pod przepisem, doprawiłam szczypiorkiem, czerwoną cebulą i ząbkiem czosnku. Surówka pyszna! 5.
iwi69
motylica