szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Surówka z marchewki i chrzanu w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mocno chrzanowa i słodkawa w smaku. Wspaniale smakuje jako dodatek do mięs i ryby. Szybka i prosta w przygotowaniu.

Surówka z marchewki i chrzanu w śmietanie

Składniki:

Surówka z marchewki i chrzanu w śmietanie

 

  • 5 marchewek
  • 1 duże jabłko
  • 3 łyżeczki chrzanu
  • 5 łyżek śmietany 18%
  • 2 łyżeczki cukru
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z marchewki i chrzanu w śmietanie
Marchew i jabłko obrać ze skórki. Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a obrane jabłko na tarce o grubszych oczkach.

Marchew wymieszać z jabłkiem i dodać 3 łyżeczki chrzanu, 5 łyżek śmietany i 2 łyżeczki cukru.

Wszystko dobrze wymieszać. Doprawić do smaku solą.

Przed podaniem schłodzić w lodówce.