Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z marchewki i patisonów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Surówka z marchewki i patisonów jest łatwym do przygotowania i bardzo smacznym dodatkiem do dania z mięsem.

Surówka z marchewki i patisonów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z marchewki i patisonów

 

  • 2 marchewki
  • 10 dag marynowanych patisonów
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1-2 łyżki majonezu
  • szczypiorek siekany
  • sól
  • pieprz
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z marchewki i patisonów
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Patisony osączyć i pokroić w ósemki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać majonez. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Surówka z marchewki i patisonów
Obraną marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach
Surówka z marchewki i patisonów
Patisony osączyc z zalewy i pokroić na kawałki
Surówka z marchewki i patisonów
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski
Surówka z marchewki i patisonów
Połączyć z majonezem doprawić do smaku wymieszać