pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Surówka z marchewki pietruszki i cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Bardzo dobra do obiadu.

Surówka z marchewki pietruszki i cebuli

Składniki:

Surówka z marchewki pietruszki i cebuli

 

  • 6 marchewek
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki masła
  • odrobina wody

Sposób przygotowania:

Surówka z marchewki pietruszki i cebuli
Cebulę kroimy w piórka, przekładamy np. do woka i smażymy na maśle do zrumienienia. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, dorzucamy do cebuli. Całość zalewamy odrobiną wody i smażymy do miękkości. Surówkę podajemy na ciepło lub zimno. RADA: jeśli ktoś woli może surówkę dowolnie doprawić do smaku, ale według mnie nic więcej jej nie trzeba.

Tagi:

marchewka