Sposób przygotowania:
Surówka z marchwi z oliwkami
Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach (lub innej wg uznania), wsypujemy do miski.
Oliwki( - ja użyłam zielonych, bez pestek, nadziewanych papryką) kroimy w plasterki i dodajemy do marchwi.
Oprószamy niewielka ilością soli i pieprzu oraz roztartymi w palcach suszonymi ziołami - oregano i macierzanką.
Polewamy sokiem najlepiej ze świeżo wyciśniętej cytryny oraz oliwą z oliwek. Wszystko dobrze mieszamy.
Oliwki( - ja użyłam zielonych, bez pestek, nadziewanych papryką) kroimy w plasterki i dodajemy do marchwi.
Oprószamy niewielka ilością soli i pieprzu oraz roztartymi w palcach suszonymi ziołami - oregano i macierzanką.
Polewamy sokiem najlepiej ze świeżo wyciśniętej cytryny oraz oliwą z oliwek. Wszystko dobrze mieszamy.