Sposób przygotowania:
Surówka z młodej kapusty w stylu chińskim
Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na dużych oczkach- dodajemy do kapusty. Kapustę z marchewką solimy, mieszamy i odstawiamy na bok.
Do rondelka wsypujemy cukier, wlewamy ocet, wodę i oliwę i gotujemy całość aż do rozpuszczenia się cukru. Tak przygotowaną marynatą zalewamy kapustę – mieszamy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie surówkę doprawiamy ewentualnie solą. Serwujemy z mięsami i rybami.
Do rondelka wsypujemy cukier, wlewamy ocet, wodę i oliwę i gotujemy całość aż do rozpuszczenia się cukru. Tak przygotowaną marynatą zalewamy kapustę – mieszamy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Po tym czasie surówkę doprawiamy ewentualnie solą. Serwujemy z mięsami i rybami.
pietroocha
smokii
Igraszki Losu
Świetnie łagodzi ostre smaki :)
Igraszki Losu
smokii napisał(a):