haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Książka Kucharska: Idealne sałatki do mięs z grilla

Surowka z młodej kapusty

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka klasyczna i bardzo smaczna

Surowka z młodej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surowka z młodej kapusty

 

  • 1/4 główka kapusty
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • pęczek koperku
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól, pieprz, cukier

 

Sposób przygotowania:

Surowka z młodej kapusty
Kapustę poszatkować, cebulę obrać i drobniutko pokroić, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki wymieszać, posolić i zostawić na chwile, żeby zmiękły. W tym czasie zrobić dressing" olej wymieszać z sokiem z cytryny dodać sól, pieprz i cukier. Polać surówkę. Koperek posiekać i wszystko razem wymieszać. Zostawić ok 5 minut żeby się "przegryzło".
Surowka z młodej kapusty
Etap 1

Tagi:

kapusta