eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1441]

Książka Kucharska: Tanie dania w sezonie letnim

Surówka z młodej kapusty 4 Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna surówka z młodej kapusty z dodatkami,bez majonezu.

Surówka z młodej kapusty 4 Eli

Składniki:

Surówka z młodej kapusty 4 Eli

 

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 jabłko
  • 5 rzodkiewek
  • kawałek białego pora
  • 2 ulubione sosy ziołowe w torebkach
  • 6 łyżek oleju

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty 4 Eli
Kapustę poszatkować do miski.Umytą,osuszoną i obraną z nasion paprykę pokroić w kostkę.Obraną,umytą marchewkę,rzodkiewki i obrane jabłko zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Pora pokroić w ćwierć krążki.Wszystko dodać do kapusty.W słoiku wymieszać 6 łyżek oleju i 6 łyżek przegotowanej wody,wsypać sosy.Słoik zakręcić nakrętką i energicznie potrząsać,aż zrobi się emulsja i odstawić na 5 minut.Gotowym sosem polać surówkę i wymieszać.Smacznego!