kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszna i zdrowa sałatka pełna witamin z młodych letnich warzyw. Świetnie komponuje się z mięsami jak i rybą.

Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki

Składniki:

Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki

 

  • mała młoda kapusta
  • 2 młode marchewki
  • 5 dymek (biała część)
  • pęczek rzodkiewki
  • kilka listków świeżego lubczyku
  • 2 łyżki pestek dyni
  • sos sałatkowy ziołowy
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki
Warzywa myjemy i osuszamy. Marchew obieramy. Kapustę, rzodkiewkę i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dymkę drobno siekamy. Warzywa łączymy w dużej misce. Przygotowujemy sos sałatkowy z oliwa z oliwek i wodą. Dodajemy do kapusty, marchwi i rzodkiewki, dokładnie łączymy. Całość posypujemy pestkami dyni.