Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Surówka z młodej kapusty wg Bernadetty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taką surówkę z młodej kapusty uwielbiam

Surówka z młodej kapusty wg Bernadetty

Składniki:

Surówka z młodej kapusty wg Bernadetty

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty wg Bernadetty
Kapustę obieramy z wierzchnich liści i drobno kroimy. Lekko solimy, dokładnie mieszamy, ugniatamy i odstawiamy na godzinkę, aby nieco zmiękła. Dodajemy obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę oraz opłukany i drobno posiekany koper (bez łodyżek). Wlewamy olej rzepakowy. Doprawiamy do smaku octem winnym, solą i pieprzem oraz ewentualnie odrobiną cukru.

Tagi:

kapusta