szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Surówka z młodej kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna surówka w sam raz do wiosennego obiadku.

Surówka z młodej kiszonej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z młodej kiszonej kapusty

 

  • 300 g młodej kiszonej kapusty
  • pół pęczku koperku
  • 1 cebula
  • łyżka oliwy
  • pieprz
  • sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kiszonej kapusty
Kapuste kiszoną kroimy na drobno i przekłądamy do miseczki. Cabylę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do kapusty. Dodajemy również drobno posiekamy koperek. Doprawiamy pieprzem, sokiem wyciśniętym z połówki cytryny, oraz oliwą z oliwek. Całość mieszamy i podajemy do obiadu.
Surówka z młodej kiszonej kapusty
Potrzebujemy kiszonej kapusty, cebule, koperek i oliwe
Surówka z młodej kiszonej kapusty
Kapustę kroimy i przekłądamy do miseczki.
Surówka z młodej kiszonej kapusty
Koperek drobno siekamy i dodajemy do kapusty.
Surówka z młodej kiszonej kapusty
Całość doprawiamy sokiem z cytryny i mieszamy.

Tagi:

kapusta