Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Surówka z ogórków konserwowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ostra surówka do obiady. .

Surówka z ogórków konserwowych

Składniki:

Surówka z ogórków konserwowych

 

  • 8 ogórków konserwowych
  • 0,5 cebuli czerwonej
  • 0,5 kapusty pekińskiej
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z ogórków konserwowych
Kapustę pekińską bardzo drobno szatkujemy, po czym ją zasalamy i odstawiamy na godzine. Ogórki razem ze skórką ucieramy na grubych oczkach, przy czym końcówki ogórków wcześniej odcinamy. Obraną cebulę kroimy w cieniutkie półplasterki. Kapuste pekinską odciskamy, dodajemy do niej pokrojone warzywa oraz majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Gotową surówkę podajemy do obiadu.

Tagi:

ogórki