Sposób przygotowania:
Surówka z ogórków w sosie winegret
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Koperek drobno siekamy. Ogórki polewamy sosem winegret i posypujemy posiekanym koperkiem. Przyprawiamy do smaku cukrem.
Sos winegret:
Wlewamy 30 ml octu winnego do miski, w której znajduje się łyżeczka soli i pieprz. Mieszamy, aż do rozpuszczenia soli. Do wymieszanego płynu wlewamy powoli 90 ml oliwy, jednocześnie energicznie mieszamy, aż do połączenia składników.
Smacznego :)
Sos winegret:
Wlewamy 30 ml octu winnego do miski, w której znajduje się łyżeczka soli i pieprz. Mieszamy, aż do rozpuszczenia soli. Do wymieszanego płynu wlewamy powoli 90 ml oliwy, jednocześnie energicznie mieszamy, aż do połączenia składników.
Smacznego :)