Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Surówka z orzechami Joanny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Bardzo smaczna surówka to doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju potraw. Ma oryginalny smak dzięki orzechom i rodzynkom.

Surówka z orzechami Joanny

Składniki:

Surówka z orzechami Joanny

 

Sposób przygotowania:

Surówka z orzechami Joanny
Sałatę umyć i porwać rękami na małe kawałki. Rzodkiewki oczyścić i pokroić w cienkie plastry. Obrane jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać rodzynki i posiekane drobno orzechy. Posypać pokrojonym drobno koperkiem. Zalać sosem z oliwy i cytryny. Doprawić solą i cukrem do smaku. Dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce. Podawać z drugim daniem obiadowym lub jako dodatek do mięsa.