Sposób przygotowania:
Surówka z papryki i sera
Paprykę dokładnie umyć, wyciąć ze środka gniazda nasionek. Paprykę gotować w wodzie przez około 5 minut. Po ugotowaniu paprykę odcedzić, trochę ostudzić, obrać ze skórki, a następnie pokroić w kostkę. Cebulę obrać, polać zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy, a później pokroić w niedużą kostkę. 1/2 cytryny dobrze umyć i wycisnąć z niej sok. Sokiem z cytryny polać pokrojoną cebulę oraz posypać solą. Ząbki czosnku obrać, posiekać. Żółty ser pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem, a po chwili dodać do surówki majonez oraz doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz cukrem. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Natkę pietruszki dokładnie umyć, drobno posiekać i posypać z wierzchu surówkę.