dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Surówka z pekinki i kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

czas wykańczać kiszoną kapustę - wiosna idzie :)

Surówka z pekinki i kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z pekinki i kiszonej kapusty

 

  • pół niedużej kapusty pekińskiej
  • 20dag kapusty kiszonej
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta pieprzu
  • zioła suszone: bazylia, natka pietruszki,szczypiorek, koperek

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekinki i kiszonej kapusty
Kapuste pekińską oczyścić z wierzchnich liści i poszatkowac drobno - oprószyć szczyptą soli i pieprzu i odstawic na 5 minut by puściła sok i zmiękła. Kapuste kiszoną poszatkowac w mniejsze kawałki, dodać d kapusty pekińskiej i wymieszać. Zioła suszone: bazylia, natka pietruszki,szczypiorek, koperek - każdego ok szczypty - wrzucić do moździerza i zmielić na drobno - lub zetrzeć w dłoniach - wszystko wrzucic do sałatki. Dodac również majonez - wszystko wymieszać.

Tagi:

zioła kapusta