Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Surówka z pekinki o smaku curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, chrupiąca i zdrowa surówka, która idealnie pasuje do dań rybnych i mięsnych. Curry wzbogaca jej smak.

Surówka z pekinki o smaku curry

Składniki:

Surówka z pekinki o smaku curry

 

  • 5 liści kapusty pekińskiej
  • 1 marchew
  • 50 g ogóreczków z curry lub sałatki szwedzkiej
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżki curry
  • szczypta cukru, soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Surówka z pekinki o smaku curry
1. Umytą i osuszoną na ręczniku papierowym kapustę drobno posiekać. Marchew zetrzeć na dużych oczkach. Ogóreczki pokroić w cienkie paseczki i dodać do pozostałych warzyw.

2. Na osobnej misce wymieszać dokładnie jogurt z dodatkiem przypraw. Zalać warzywa i dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić jeszcze według uznania.