Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Surówka z pekińskiej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna surówka z kapusty pekińskiej. Papryka, czerwona cebulka i ogórek wzbogacają jej smak. Smaczny dodatek do drugiego dania.

 Surówka z pekińskiej

Składniki:

Surówka z pekińskiej

 

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 1 ogórek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól i pieprz
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryka czerwona

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej
Kapustę umyć, osuszyć i drobno poszatkować. Ogórka pokroić w plastry. Paprykę i cebulkę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Oliwę, ocet oraz przyprawy dokładnie ze sobą wymieszać. Dodać do reszty składników. Dokładnie wymieszać razem. Surówkę odstawić na 15 minut do lodówki i podawać.