iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Surówka z pekińskiej z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybka smaczna i zdrowa surówka z pekińskiej kapusty

Surówka z pekińskiej z oliwkami

Składniki:

Surówka z pekińskiej z oliwkami

 

  • 1/2 szt kapusta pekińska,
  • 1 szt cebula biała,
  • 7 szt Oliwki czarne,
  • 1 łyżka majonez,
  • 2łyżki śmietana,
  • 2 łyżki musztarda francuska

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej z oliwkami
Kapustę myjemy suszymy i kroimy w paseczki .Cebule obieramy z łupinki i siekamy dodajemy do kapusty . Oliwki czarne odsączamy z zalewy na sicie i kroimy w plasterki mieszamy z kapustą .Robimy sos.Mieszamy 2 łyżki śmietany z 2 łyżkami musztardy francuskiej ,dodajemy łyżkę majonezu .Zamiast śmietany możemy użyć jogurt naturalny .Mieszamy dodajemy do surówki.Mieszamy wszystkie składniki razem .Doprawiamy solą i pieprzem do smaku .Podajemy schłodzone do obiadu