Sposób przygotowania:
Surówka z pekińskiej kapusty
Kapustę pekińską obrać z brzydkich liści a następnie poszatkować.
Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę.
Ogórek zielony umyć i osuszyć , a następnie pokroić w niezbyt grubą kostkę.
Wszystko razem wymieszać doprawić solą do smaku.
Surówkę przełożyć do szklanej salaterki.
Sos;
składniki sosu połączyć ze sobą ,dokładnie wymieszać.
Na 10 minut przed podaniem surówkę polać sosem i udekorować pomidorem i plasterkami ogórka.
Cebulę po obraniu pokroić w drobną kostkę.
Ogórek zielony umyć i osuszyć , a następnie pokroić w niezbyt grubą kostkę.
Wszystko razem wymieszać doprawić solą do smaku.
Surówkę przełożyć do szklanej salaterki.
Sos;
składniki sosu połączyć ze sobą ,dokładnie wymieszać.
Na 10 minut przed podaniem surówkę polać sosem i udekorować pomidorem i plasterkami ogórka.
gusia1000