gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1316]

Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowaną surówkę z kapusty pekińskiej i fasolki szparagowej podaję jako dodatek do obiadu. Polecam.

Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej
Fasolę obieramy - odcinamy końcówki, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Kapustę pekińską drobno siekamy i przekładamy do miski.

Zimną fasolką kroimy na kawałki i dodajemy do kapusty. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Na koniec dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.

Surówkę wykładamy na półmisek. 
Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej
Fasolę gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej
Do kapusty dodajemy pokrojoną fasolę szparagową.
Surówka z pekińskiej i fasolki szparagowej
Na koniec dodajemy szczypiorek, majonez oraz sól i pieprz do smaku.