nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Surówka z pekińskiej z koperkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka i prosta surówka obiadowa

Surówka z pekińskiej z koperkiem.

Składniki:

Surówka z pekińskiej z koperkiem.

 

  • mały kawałek kapusty pekińskiej
  • pół małej czerwonej papryki
  • kawałek ogórka świeżego
  • 3 małe korniszony
  • 2-3 gałązki koperku
  • sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy
  • po 3 łyżki wody i oleju

Sposób przygotowania:

Surówka z pekińskiej z koperkiem.
1. Kapustę siekamy i wrzucamy do miski. Paprykę i ogórka kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. 2. Korniszony kroimy w plasterki i dorzucamy do miski. 3. Koperek myjemy, otrzepujemy z nadmiaru wody i siekamy, a następnie dodajemy do pozostałych składników. Wszystko mieszamy. 4. Do małej miseczki wlewamy wodę i olej, dodajemy sos sałatkowy, mieszamy i wlewamy do surówki, po czym ponownie dokładnie mieszamy. Podajemy od razu.

Tagi:

sosy