Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Surówka z pepperoni czereśniową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przygotowanie takiej surówki trwa chwilkę, a obiad smakuje z nią dużo lepiej. Warto poświęcić parę minut...

Surówka z pepperoni czereśniową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z pepperoni czereśniową

 

  • 1/4 główki młodej kapusty
  • 1/2 cebuli
  • 2 marynowane pepperoni czereśniowe
  • 1 duży pomidor
  • 1 duże jabłko
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka przyprawy do sałatek
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z pepperoni czereśniową
Kapustę poszatkować, przełożyć do miski. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Papryczki oczyścić z pestek, drobno pokroić, dodać do kapusty. Pomidora pokroić w kostkę. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (bez gniazda nasiennego). Jabłko i pomidora dodać do kapusty. Do surówki dodać majonez, przyprawę do sałatek i trochę soli. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły". Podawać jako dodatek do obiadu.
Surówka z pepperoni czereśniową
Wszystkie warzywa i jabłko przełożone do miski.
Surówka z pepperoni czereśniową
Majonez i przyprawy dodane do pozostałych składników.