WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 610]

Surówka z młodej kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka i pyszna, łatwa w przygotowaniu i wyraźna w smaku surówka z młodej kiszonej kapusty. Idealna jako dodatek do obiadu.

Surówka z młodej kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z młodej kiszonej kapusty

 

  • 30 dag kiszonej młodej kapusty
  • 3 marchewki
  • pęczek koperku
  • 1/4 szkl oleju
  • 2 łyżki cukru
  • sól

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kiszonej kapusty
Młodą kiszoną kapustę odciskamy z soku i kroimy. Marchew obieramy i ścieramy na grubej tarce, dodajemy do kapusty i mieszamy. Pęczek koperku myjemy, drobno siekamy i dodajemy do reszty składników. W razie potrzeby lekko wszystko dosalamy, posypujemy cukrem i polewamy olejem. Mieszamy i odstawiamy na jakiś czas, by składniki dokładnie połączyły smaki.

Tagi:

kapusta