Sposób przygotowania:
Surówka z pomidorów z mozzarellą
1) Mozzarellę osączyć i pokroić w cieniutkie plastry. Umyte pomidory pokroić w plasterki.
2) Zioła umyć i osączyć. Po kilka gałązek pozostawić do przybrania, z pozostałych zerwać listki i włożyć do oddzielnych miseczek.
3) Plasterki sera i pomidorów ułożyć na zmianę dachówkowato na dużym talerzu lub półmisku, przybrać gałązkami ziół.
4) Ocet balsamiczny wymieszać z solą i pieprzem, a gdy sól się rozpuści, roztrzepać z oliwą.
5) Pomidory i ser polać równomiernie sosem. Listki ziół podawać w oddzielnych miseczkach, aby każdy mógł przyprawić surówkę wg uznania.
2) Zioła umyć i osączyć. Po kilka gałązek pozostawić do przybrania, z pozostałych zerwać listki i włożyć do oddzielnych miseczek.
3) Plasterki sera i pomidorów ułożyć na zmianę dachówkowato na dużym talerzu lub półmisku, przybrać gałązkami ziół.
4) Ocet balsamiczny wymieszać z solą i pieprzem, a gdy sól się rozpuści, roztrzepać z oliwą.
5) Pomidory i ser polać równomiernie sosem. Listki ziół podawać w oddzielnych miseczkach, aby każdy mógł przyprawić surówkę wg uznania.