Sposób przygotowania:
Surówka z porą do ziemniaków
Liście kapusty umyć osuszyć wykroić głąbie i drobno pokroić w kostkę i włożyć do miski.
Marchewki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do pokrojonej kapusty. Jabłko obrać ze skórki i też zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do miski.
Pora umyć, osuszyć, pokroić w cienkie krążki, połączyć z wszystkimi warzywami. Odrobinę posolić i popieprzyć do smaku.
Majonez połączyć z jogurtem i wlać do surówki, wszystko dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać drobno posiekaną zieloną pietruszkę,
Idealna surówka do ziemniaków, jak również wszelkiego rodzaju mięsa.
Marchewki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do pokrojonej kapusty. Jabłko obrać ze skórki i też zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do miski.
Pora umyć, osuszyć, pokroić w cienkie krążki, połączyć z wszystkimi warzywami. Odrobinę posolić i popieprzyć do smaku.
Majonez połączyć z jogurtem i wlać do surówki, wszystko dokładnie wymieszać.
Na koniec dodać drobno posiekaną zieloną pietruszkę,
Idealna surówka do ziemniaków, jak również wszelkiego rodzaju mięsa.