Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Łopatka w sosie porowo-paprykowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Łopatka uduszona w sosie z dodatkiem pora i papryki ma bardzo ciekawy smak. U mnie została podana z ziemniakami i surówką.

Łopatka w sosie porowo-paprykowym

Składniki:

Łopatka w sosie porowo-paprykowym

 

Sposób przygotowania:

Łopatka w sosie porowo-paprykowym
Mięso umyć i pokroić w plastry. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Tłuszcz rozgrzać, obsmażyć mięso. Mięso podlać wodą i dusić pod przykryciem aż będzie prawie miękkie. Pod koniec dodać pora pokrojonego w krążki i paprykę pokrojoną w kostkę.

Dusić, aż wszystko będzie miękkie. Doprawić do smaku. Zagęścić mąką wymieszaną z zimną wodą i podawać.

Tagi:

papryka