Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Surówka z pora Edzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ta surówka wspaniale zaostrza apetyt ;)

Surówka z pora Edzi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z pora Edzi

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pora Edzi
Pory oczyszczamy i kroimy cieniutko w półplasterki. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach.  Por i jabłko mieszamy razem. Do miski dajemy majonez, jogurt, sól i pieprz, mieszamy na jednolitą masę. Powstały sos dodajemy do pora i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok 15 min, żeby smaki przeszły.
Surówka z pora Edzi
Por czyścimy i kroimy w cienkie półplasterki, jabłko ścieramy na tarce.
Surówka z pora Edzi
Do miseczki dajemy majonez, jogurt i przyprawy
Surówka z pora Edzi
Powstały sos mieszamy z surówką i odstawiamy, żeby smaki się połączyły