Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Surówka z pora i majonezu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prosta surówka do obiadu z prostych, polskich warzyw. Idealna dla bardziej "suchego" obiadu - np schabowy.

Surówka z pora i majonezu

Składniki:

Surówka z pora i majonezu

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pora i majonezu
Wszystkie warzywa dokładnie myję. Pora przecinam wzdłuż i kroję w cienkie półtalarki. Ogórka obieram i kroje w cieniutkie paseczki - paprykę tak samo. Sałatę op opłukaniu również kroje w cienkie paseczki. chodzi o to by warzywka były tej samej grubości i ładnie połączyły się w sałatkę. Cebulę kroję w cienkie piórka. Szczypior siekam. Wszystko wrzucam do miski, doprawiam solą i pieprzem, dodaję majonez wg uznania. Ja około dwóch łyżek. Mieszam, wierzch posypuję czosnkiem w liściach - GOTOWE! 

Tagi:

sałata pory