peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 226]

Surówka z pora, jabłka i ogórka kiszonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna surówka świetnie uzupełni dania mięsne

Surówka z pora, jabłka i ogórka kiszonego

Składniki:

Surówka z pora, jabłka i ogórka kiszonego

 

  • 1 biała część pora (średniego)

 

  • 1 jabłko szara reneta (nieduże)

 

 

  • 1 łyżeczka musztardy

 

  • 2 łyżki oleju

 

  • 1 łyżeczka majeranku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pora, jabłka i ogórka kiszonego
Pora i jabłko myjemy, osuszamy. Jabłko obieramy ze skórki a pora z wierzchniej warstwy liści. Pora przekrawamy wzdłuż na pół i siekamy w drobne piórka - lekko solimy. Obrane jabłko i ogórka kiszonego ścieramy na tarce jarzynówce. Musztardę mieszamy z olejem i majerankiem.Wszystko razem mieszamy do połączenia się składników. Podajemy bezpośrednio po przyrządzeniu.