Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

surówka z pora wg Edwarda

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

idealna słodko - ostra surówka do obiadku

surówka z pora wg Edwarda Więcej zdjęć (2)

Składniki:

surówka z pora wg Edwarda

 

Sposób przygotowania:

surówka z pora wg Edwarda
z porów zdejmujemy wierzchnie liście, odkrawamy zieloną część, przekrawamy wzdłuż na 4 części (na krzyż) następnie pory i jabłka myjemy, pora kroimy (por jest tak nacięty, że powinny powstać ćwierćplasterki), pory przelewamy wrzątkiem, odciskamy, jabłka obieramy ze skórki i ścieramy na grubej tarce, pory i jabłka łączymy, dodajemy majonez i przyprawy i dokładnie mieszamy
surówka z pora wg Edwarda
pokrojone pory i jablka starte na grubej tarce łączymy z majonezem, mieszamy