Sposób przygotowania:
Surówka z porów i czerwonej kapustyETAP 1:
![Surówka z porów i czerwonej kapusty Surówka z porów i czerwonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-z-porow-i-czerwonej-kapusty-389590.jpg)
Marchewkę i jabłko obieramy myjemy.
Kapustę i pora obieramy z wierzchnich liści, myjemy, siekamy osobno na desce,
ETAP 2:
![Surówka z porów i czerwonej kapusty Surówka z porów i czerwonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-z-porow-i-czerwonej-kapusty-389591.jpg)
łączymy w misce, solimy, mieszamy i ugniatamy łyżką.Odstawiamy na 15 minut aby zmiękły.
ETAP 3:
![Surówka z porów i czerwonej kapusty Surówka z porów i czerwonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/surowka-z-porow-i-czerwonej-kapusty-389592.jpg)
Następnie do surówki dodajemy marchewkę oraz jabłko, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem.
Majonez łączymy z jogurtem i papryką, mieszamy z sałatką i podajemy.