Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Surówka z porem i bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna i prosta surówka jest idealnym dodatkiem do drugiego dania obiadowego.

Surówka z porem i bazylią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z porem i bazylią

 

Sposób przygotowania:

Surówka z porem i bazylią
Kapustę pekińską kroimy w cieniutkie paski. Jabłko i marchewkę obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pora także oczyszczamy i kroimy w półokręgi. Listki bazylii siekamy bardzo drobno. Wszystkie składniki wsypujemy do dużej miski, zalewamy śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce. Podajemy jako przystawkę do drugiego dania obiadowego.
Surówka z porem i bazylią
Posiekana drobno kapusta pekińska w misce
Surówka z porem i bazylią
Marchew i jabłko ścieramy na tarce
Surówka z porem i bazylią
Oczyszczonego pora kroimy w półokręgi
Surówka z porem i bazylią
Świeżą bazylię bardzo drobno siekamy