2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1466]

Surówka z porów i czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 19

Pory w połączeniu z czerwoną kapustą bardzo zyskują na smaku, ważne aby pory i kapusta odpowiednio zmiękły z dodatkiem soli, wtedy surówka jest soczysta. Idealny dodatek do mięsnego obiadu.

Surówka z porów i czerwonej kapusty

Składniki:

Surówka z porów i czerwonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z porów i czerwonej kapusty

ETAP 1:

Surówka z porów i czerwonej kapusty
kapustę i pora siekamy łączymy w misce solimy

Marchewkę i jabłko obieramy myjemy.
Kapustę i pora obieramy z wierzchnich liści, myjemy, siekamy osobno na desce,

ETAP 2:

Surówka z porów i czerwonej kapusty
por z kapustą ugniatamy zostawiamy na 15 minut aby zmiękły

łączymy w misce, solimy, mieszamy i ugniatamy łyżką.Odstawiamy na 15 minut aby zmiękły.

ETAP 3:

Surówka z porów i czerwonej kapusty
następnie dodajemy starte jabłko i marchew

Następnie do surówki dodajemy marchewkę oraz jabłko, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy pieprzem.
Majonez łączymy z jogurtem i papryką, mieszamy z sałatką i podajemy.

Tagi:

kapusta pory